Υπηρεσιες 11 Μαρ , 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

«Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι». Επιτυχία στην αίτηση 100% δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί. Αν το κάνει λέει ψέματα ή θα σας εμπλέξει σε παράνομη διαδικασία. Ζητείστε το πληροφοριακό υλικό, το οποίο ο ΣΩΣΤΟΣ σύμβουλος θα χαρεί να σας το δώσει.

Ξεκινήστε σήμερα. Επισκεφθείτε ένα γραφείο συμβούλων και ζητείστε να μάθετε τι δικαιούστε. Δώστε μεγάλο χρονικό περιθώριο για να βρεθεί το πλέον κατάλληλο για σας πρόγραμμα.

Κάνετε ένα business plan. Έστω και υποτυπώδες. Θα σας βοηθήσει να ξέρετε πού βρίσκεστε και πού πηγαίνετε.

Μην πληρώνετε προκαταβολικά. Ζητείστε να γίνει ιδιωτικό συμφωνητικό για το ότι η δουλειά θα γίνει όπως πρέπει εντός των σωστών προθεσμιών και σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου ή Φορέα.

Με την επιδότηση δεν γίνεστε πλούσιοι. Μην κάνετε υπερτιμολογήσεις. Οι ελεγκτές δεν είναι από τον «Άρη». Η σύμβαση που θα υπογράψετε με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναφέρει ότι έχει δικαίωμα ελέγχου της επένδυσης για τα επόμενα 5 ή 8 χρόνια.

Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του συμβούλου για τα χαρτιά που χρειάζονται. Η συμμόρφωσή σας , θα είναι προς το συμφέρον σας για να γίνει γρήγορα η αίτηση.

Το ακριβότερο γραφείο δεν είναι και το καλύτερο. Ενημερωθείτε για τα ποσά αμοιβής που ορίζονται από το εκάστοτε Υπουργείο.

Ίδια συμμετοχή. Όλα τα προγράμματα απαιτούν ένα κομμάτι του προϋπολογισμού να είναι από δικά σας διαθέσιμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε κάποια χρήματα στο όνομά σας ικανά να καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό σας.

Όχι άσκοπες και υπερβολικές δαπάνες επειδή σας χαρίζουν κάποια χρήματα. Μείνετε πιστοί στο αρχικό σας σχέδιο, κάνοντας μόνον τις απαραίτητες διορθώσεις όταν είναι αναγκαίο.

Η προώθηση της επιχείρησής σας, δεν είναι χρήματα πεταμένα στην διαφήμιση. Επενδύστε έξυπνα στην διαφήμιση της επιχείρησής σας.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν τις δικές μας θέσεις και συμβουλές για τις επιχειρήσεις για τα προγράμματα επιδοτήσεων και έχουν προέλθει μέσα από την εμπειρία. Σας συνιστούμε να τις λάβετε υπ΄ όψη σας.

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ

Υπηρεσιες 1 Ιουν, 2010

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Παροχή διαχειριστικών και επιχειρηματικών συμβουλών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ